tag:blogger.com,1999:blog-83504700747461000602024-02-21T04:52:01.840+01:00chokoladesansenPå bloggen her leger jeg med lækre kager til fest, hygge og syndig fornøjelse.
Jeg elsker god chokolade, så selvfølgelig er det afspejlet i bloggens navn: chokoladesansen - man kan vel godt have en ekstra sans bare til chokolade Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.comBlogger169125tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-90484172394306121162015-11-19T17:35:00.002+01:002015-11-19T20:40:12.958+01:00Passionsfrugtcheesecake med chokolade-digestivebund
Der har været meget stille på bloggen det sidste års tid. Ok der har været dødsens stille i en evighed. Jeg har ikke rigtigt været i stødet til at skrive, og jeg har aldrig gidet, at min blog skulle være en pligt at passe. Adskillige gange har jeg forsøgt at tage hul på at blogge igen, men lysten var der ikke sådan ægte, og jeg gik i baglås hver gang. Derfor har bloggen så passet sig Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-90001729231944801472014-03-02T17:41:00.001+01:002014-03-04T13:10:58.420+01:00Lagkage med chokoladekagecreme og bærgeléJeg havde fødselsdag forleden dag, og i den anledning skulle mine kolleger naturligvis trakteres med kage.
Både kagebunde, kagecreme og gelé til denne kage er lavet efter standardopskrifter, der både findes i bloggens indeks, i de fleste bagegrundbøger eller let kan googles på det dersens interwebs.
Da jeg planlagde, hvilken kage jeg ville lave, gik mine Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-88216422297733906232014-02-22T13:14:00.001+01:002014-02-22T13:14:21.924+01:00Boghvedepandekager med rabarberkompotDe her pandekager har jeg efterhånden lavet en del gange til morgenmad eller eftermiddagssnack. Jeg har taget udgangspunkt i en almindelig pandekageopskrift og erstattet hvedemel og mælk med boghvedemel og laktosefri mælk. Boghvedemel suger noget mere væde end almindeligt mel, så enten skal man justere melmængden ned eller væskemængden lidt op, for at f&#Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-66627293524853813802014-02-19T15:53:00.001+01:002014-02-19T15:53:18.235+01:00Kakaosmåkager - mens kaffen bryggesDe her småkager har den særlige kvalitet, at de er ekstremt nemme at lave og kan røres sammen så hurtigt, at man bogstaveligt talt kan lave dem, mens kaffen brygges.. eller når man får uventede gæster eller bare får en pludselig craving.
De bages i en bradepande, og man styrer selv, om de skal være tynde og sprøde eller tykke og snaskede. Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-21810671089405387932013-05-16T16:46:00.001+02:002013-05-16T17:06:51.221+02:00Chokoladeglæde
Må lige "dele" noget chokolade med jer. Det er fyldte chokolader fra Anthon Bergs datterselskab A XOCO, som jeg måtte have en æske af, da jeg tilfældigvis fandt deres butik på gågaden i Vejle forleden dag. Normalt har jeg kun kunne købe deres chokolade på Chokoladefestival og som julekalender, så jeg blev glad for et gensyn.
Faktisk bliver jeg oftest lidt skuffet over nogle af stykkerne i sådanChokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-25993136006226673872013-05-09T16:26:00.001+02:002013-05-09T16:58:55.021+02:00Romkugler til Mors Dag og alle andre dage
Nu er det snart Mors Dag, og i stedet for at komme med de obligatoriske blomster, kunne man jo begave sin mor (eller sig selv) med kage.
Romkugler er på alle måder nemme at lave, fordi de som udgangspunkt laves af kagerester, hvorfor det samtidig er en god Stop Spild af Mad opskrift. Jeg gør nemlig altid det, at jeg fryser kanter og andet spild ned, når jeg skærer kagebunde og andre kager pænt Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-58295629248411967332013-03-27T14:51:00.001+01:002013-03-27T14:58:49.855+01:00PåskeKage Med Mango
Her er årets påskekage bestående af mangomousse på en bund af chokoladegenoise med Valrhona Alpaco. Den er pyntet med chantilly fløde og små fondantblomster i varme gule nuancer.
Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-27709851409239966162013-03-01T18:38:00.001+01:002013-03-01T18:39:25.105+01:00Chokoladefestival: Forventningens Glæde
Sidder i toget på vej mod København, hvor min kære veninde venter med ost og rødvin. Jeg har chokoladekager med water ganache i tasken. De er pakket godt ind sammen med et køleelement, så de er klar til en lille overraskelse. Der er gode forudsætninger for en god opvarmning til Chokoladefestival i morgen!
Jeg har endnu en gang kigget udstillerlisten igennem, og der er en håndfuld, som jeg i Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-64121567648860148352013-02-27T21:45:00.001+01:002013-02-28T15:37:08.661+01:00Opvarmning til Chokoladefestival: Chokoladekage fyldt med Water Ganache
Det er ret fantastisk at have fødselsdag og Chokoladefestival i samme uge, og selvfølgelig varmer jeg op til festivalen med chokolade i flere udgaver!
Jeg faldt over nogle nysselige forme i et supermarked forleden og kunne naturligvis ikke lade dem stå. Gå aldrig ned på udstyr.. Under den device er der derfor uhyre meget køkkengrej på min ønskeseddel. Skide være med at jeg skal spille Tetris Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-2026503971743978232013-02-24T13:23:00.001+01:002013-02-24T13:54:53.411+01:00Glæder mig som en gal til Chokoladefestival!
Nu er der ikke lang tid til dette års Chokoladefestival, og jeg glæder mig som kun en chokoman kan glæde sig! Hvis du er glad for chokolade og er i nærheden af København d. 2. og 3. marts, så gør dig selv den tjeneste at tage på festival :-)
Så meget chokolade på et sted og en masse engagerede mennesker at tale med. Jeg glæder mig til at gense nogle af mine sjællandske venner og bekendte, og iChokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-90043580014667285842013-02-03T19:06:00.000+01:002013-02-03T20:30:14.120+01:00Hej igen.. med chokolade påAf og til kommer det virkelige liv ind fra højre og fælder dig noget så eftertrykkeligt med en serie lumske bøllespark. I den forgangne måned har der været op- og nedture blandt vores nærmeste med familieforøgelser, alvorlig sygdom, ledighed og svære eksamener, der dog endte med gode karakterer. Som et sidste nyrestød efter en omtumlet måned mistede vi vores elskede hankat O'Malley meget Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-66299465670002771002012-12-16T15:55:00.001+01:002013-02-22T15:05:01.793+01:00chokoladesansen tester: StavblenderI de forløbne uger har jeg haft fornøjelsen af at teste en Bamix stavblender fra WhiteAway.
Bamix har ry for at være en af de kraftigste og mest holdbare stavblendere på markedet, og mange glade madører sværger til den i køkkenet, men jeg har aldrig prøvet en selv. Jeg var derfor spændt på, om den ville leve op til sit gode rygte, eller om det var ren hype.
Den model, jeg testede, kommer med Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-26486162662502386222012-12-03T14:41:00.001+01:002012-12-05T14:37:15.015+01:00Pyntede Peberkager - og Patetisk Postservice
Når en peberkagebager bager peberbagekager tar han først en mægtig gryde og et kilo smør omtrent. Og hvis gryden ikke vælter blandes smørret mens det smelter med et kilo puddersukker til det lugter brunt og brændt.
Og i smør og sukker kommer man en halv snes æggeblommer som man rører ud i gryden med et kilo hvedemel. Når det værste er af vejen krydres peberkagedejen med en teske ægte peber og Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-89836183372178750572012-11-30T06:30:00.000+01:002012-11-30T06:30:04.018+01:00DaddelKugler
Der findes mange forskellige udgaver af daddelkugler eller daddelguf på nettet, og mine er ikke synderligt revolutionerende, men jeg har lavet dem, som jeg bedst kan lide dem. De skal være bløde og klistrede og smage af kakao. Målene i opskriften skal tages med et gran salt, for jeg laver dem normalt på slump, og man skal være fri til at bytte ingredienser ud og tilsætte nye efter behov.. Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-89509662238547588922012-11-29T06:30:00.000+01:002012-11-29T06:30:01.803+01:00KransekageKonfekt
Det er så småt ved at være tid til julerier i køkkenet. Hvis man ikke er til den helt store omgang småkager eller bare elsker marcipan og nødder, så er de her lykken. Det tager ingen tid at røre massen sammen, og de kan sagtens laves uden småkagepresse, hvis man ikke er bidt af en gal gadget freak som jeg. Nødderne bliver dejligt ristede, mens de bager i ovnen og giver en skøn smag til Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-67326038543835366602012-11-28T16:14:00.002+01:002012-12-02T17:25:17.042+01:00Lækkerier Fra Konnerup & Co.
Her hos chokoladesansen er der taget lidt forskud på julen (det føler jeg lidt i hvert fald), idet jeg modtog en kasse med ovenstående lækkerier fra Konnerup & Co i mandags. Egentlig kom pakken i sidste uge, netop mens jeg var på posthuset for at hente en anden pakke. Skæbnens evindelige dårlige humor! Så jeg kunne desværre først hente pakken mandag. Det er edder hugme Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-63394743175050040982012-11-16T13:14:00.001+01:002012-11-16T13:14:40.904+01:00Hvilken ChokoladeJulekalender Skal Jeg Vælge?
December måned og julehygge nærmer sig med hastige skridt.Jeg er en af dem, der af princip først pynter op og køber juleslik d.1. december, men men men der er vigtige beslutninger, som skal træffes nu.. faktisk aldeles uopsættelige beslutninger. Her taler jeg ikke om, hvilke julegaver de nærmeste skal have eller hvor meget hjemmelavet brombærsnaps, jeg skal tage med til kagedåsernes juleknaldChokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-4344653301996036052012-11-08T19:33:00.001+01:002012-11-13T22:49:19.746+01:00ChokoladeKage med Marcipan og Amarena Kirsebær
Hvis du mangler noget sødt til kaffen efter anden Mortens Aften, så server en luftig chokoladekage med marcipanstykker og saftige amarena kirsebær i :-)
Den er super hurtig at bikse sammen og holder sig fint i flere dage.. og så går den fantastisk til morgenmad også!
Jeg kreerede den forleden dag, fordi jeg skulle besøge Malou, og jeg ved, at hun er glad for kirsebær. De passer super med Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-9670251313208968122012-11-06T08:00:00.000+01:002012-11-06T08:00:00.417+01:00AnisChokoladeKage Med CitronFromage 0.2
Forleden skulle jeg tage afsked med min arbejdsplads gennem 2½ år, og det skulle naturligvis foregå med stil = kage!
Jeg valgte at lave en kage, der præsenterer sig flot uden for mange dikkedarer med pynt, for jeg havde ualmindeligt travlt med at få afsluttet alle mine arbejdsopgaver og der var ikke ret meget overskud til at nusse med avanceret pynt.
Derfor bagte jeg min Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-38705936395741681572012-11-05T15:12:00.001+01:002012-12-02T17:23:18.574+01:00Er Kaffe Tilsat Smag Godt?
Jeg er gennem de sidste 10 år blevet mere og mere glad for kaffe og drikker ofte en kop lækker kaffe. Det kan nok næppe komme bag på nogen, at jeg sætter lige så stor pris på god kvalitet af kaffebønner som chokoladebønner. Når kaffen af og til skal have et twist, rører jeg en skefuld hjemmelavet vaniljesukker i eller kommer et stykke chokolade ned i koppen... og så har min veninde Johanne Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-90276886312115672572012-11-05T14:19:00.000+01:002012-11-05T14:19:09.740+01:00Macarons med Lakrids og Ganache
Jeg har længe haft en intention om at kaste mig ud et forsøg med macarons, men jeg blev ved med at udskyde det, fordi jeg ikke lige har været i humør til at sætte mig ind i teori og teknik. Det kræver lidt energi og research, at gå i krig med den slags håndværk for første gang, og jeg er ikke typen, der bare kaster mig hovedløs ud i noget uden at læse på lektien først... især ikke sådan Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-46884169972814682762012-10-13T15:44:00.001+02:002012-10-13T16:11:01.733+02:00Himmelske Kager Hos Strangas
Jeg har i dag for første gang smagt de fantastiske kager hos Nikolaos Strangas Conditori & Cakeaway sammen med min skønne veninde Johanne. Det var på alle måder en himmelsk oplevelse, der fik alle de små søde kage-engle til at synge smukt i kor.
Mr. Strangas tog smilende imod os, og man mærker med det samme den gode stemning og entusiasme fra både ham og den flinke fyr, der serverede vores Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-62930732137024242602012-10-05T11:32:00.001+02:002012-10-05T11:42:24.211+02:00Lille Lun ÆbleCrumble
Når fingrene er blåfrosne og ens ånde bliver til is, skal man have noget lunt at hygge sig med. Så man kan passende nappe et halvrunkent æble og forvandle det til en omgang dampende, lækker æblecrumble. Denne er lavet i en ramekin sammen med krydderier, havregryn, marcipan og lidt smør. Skynd dig, før dine stakkels fingre fryser af :-) Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-75973458145505489792012-10-02T12:55:00.001+02:002012-10-02T13:09:08.719+02:00French Toast Til De Lækkersultne
Når man pludselig får trang til kage, men man ikke har lyst til at bage,
så sker der det nogle dage,
at kreativiteten aldrig har set mage!
Ja for på en lørdag (eller tirsdag) eftermiddag kan man godt få trang til noget sødt. Det er bare ikke altid lige sjovt at stå i køkkenet lang tid, når man helst ville have haft noget hyggeligt på tallerkenen for 5 minutter siden. Til den slags situationer Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8350470074746100060.post-67789577888534143572012-10-01T14:29:00.001+02:002012-10-01T15:04:45.975+02:00Dæjlige Doughnuts
Jeg har kun blogget sporadisk før og efter tilblivelsen af den store bryllupskage. Dels fordi jeg simpelthen ikke har bagt ret meget og dels fordi jeg ikke lige har haft overskud til at blogge. Der ligger således nogle billeder og lurepasser i kulissen.. De bliver vel blogget på et tidspunkt, bare vent og se :-)
De her doughnuts (eller donuts som mange også staver det) er lavet af en fed Chokoladesansen http://www.blogger.com/profile/01109083359657234728noreply@blogger.com4